Tuesday, December 14, 2010

:+:...Bottle....Bottle...:+:

Entry tanpa gambar.....Saje nk cite2 sal bottle susu ni......

Bile dh ade baby kenit ni......jdnye hobi membeli bottle pun bermula semula............
dh lame tgglkn hobi ni dr Nabila kenit2 dulu..
dh ade Hanna...mula la teringat hobi lame...ekekeke........

Bottle fav korang??
Avent?
tommee tippee?
MAM?
dr brown?
Pigeon?
NUK?
Chicco

Takat ni ina suke Avent lg...tp x best kdg2 leaking...........
tp tuk Hanna & Nabila ina gune Avent tp teat ina tuka gune Pigeon Peristaltic Nipple X/Y cut.........
Teat X cut tuk elak baby tersedak susu sbb bile baby hisap br kuar susu...klau x isap susu x kuar...kire klau botol tertonggeng tu x kuar la susunye...
teat X cut ni ade brand pigeon,pureen,fiffy...brand lain ade lg..tp yg ina pnah jumpe brand tu je la.....tp suke teat Pigeon Peristaltic Nipple sbb lembut........teat avent mcm keras je..
Dulu2 pigeon ni ade kuar bottle kaca,tp now x tau la ade lg ke x...

Bottle klau dh calar x leh gune lg...sbb nti ade satu bahan yg akn kuar bile dh + dgn air panas...
tu sbb skrg byk brand dh gune plastik yg free BPA...

brand lain??
Dr Brown pun bagus gak..tp jenuh bile nk cuci bottle...kene bukak part by part......then gune berus die je,berus lain x leh........tp bagusnya dr brown ni pun tuk elak baby kenit tersedak susu sbb klau baby x isap,susu x kuar......natural flow..anti colic jgk......leh maintain vitamin C, A & E lg...

Tommie Tippie ok gak..Close To Nature.....wide neck sesuai tuk mix susu dgn bf...
MAM bagus sbb kita leh buka bwh dia tuk cuci..

Teats??
Wide neck??
MAM ultivent teats
medela teats
Pigeon Peristaltic Nipple x/y cut

Teat ina suke wide neck.....hehe..sbb nmpk penuh je kt mulut baby tu kan...ekekeke...lgpun close to BF...

Ciri2 bottle??
BPA free..
Anti Colic...
bottle tu kire selamat selagi ianya PP,PES
PP dan PES- BPA FREE, TO...XIC FREE, ETC
FREE PVC, lead n phthalates.
help maintain vitamins C, A & E.

Sterilizer.........gune Avent Express Steam Sterilizer.....leh muat 6 bottle avent...klau nk msk dr.brown nye bottle pun leh gak....bottle gumuks2 tu bole je masuk bukan had tuk avent je.....

Pencuci bottle...gune Pigeon Bottle,Nipple & Vegetable Liquid Cleanser start dr Nabila lg........
Pureen ade gak...pnah test pakai..tp cam x best sgt la..lekit2...







p/s......bile byk yg kite tau sebenarnya byk lg yg kita x tau.....

Pic akan menyusul kemudian..

^_^

4 comments:

Shima said...

betul kan...
sokong..
lebih banyak yang kita tau sebenarnya lebih banyak yang kita tak tau..
Bagus rajin cari info ni ina..

iNa said...

kan.....
betul sgt2....sebenarnya org lain lg byk tahu dr kita...kene rajin2 cr info....tuka2 cite dgn kwn2.....org kate ramai kwn lg byk dpt ilmu... :)

shaliza said...

info yang menarik....

sheila said...

akak tuk khilfi mmg pakai pigeon yg peristatlic nipple tu..lembut. lagi pun si bujang kecik punyelah byk songeh bab2 puting ni.. kasi NUK dia xmo buat rugi beli je..tersadai gitu je skrg ni

masa kyra dulu..blasahlah NUK, puting kale putih yg biasa2 tu pun dia layan je..tapi adik ni susah sikit...sangat cerewet cam ammi dia