Sunday, September 25, 2011

..::teerrrbooking juga akhirnya::..

ekeke...tajuk ala2 poyo begitu...he.......
benonya...bile AA promo 0 seat ni..mmg dah malas nak booking.....sbb??..bukan apa, tahun 2011 ni je dah burn 2 tix..........satu ke Tawau (Sipadan/Mabul) & satu lagi ke Padang/Bukit Tinggi Indonesia..

Sbb burn?yelah kan...benda2 ni bukan boleh plan2.....booking last 2010 jadi kita tak tau kan klau2 ada aral melintang ke ape ke..ewah...begitu..............kita sebagai hamba Allah yg lemah, tak elok mempertikaikan takdir..kan??ewah..

Tp.....nama pun 0 seat jd tix adalah murah so tak terasa sgt bile burn gitu kan?? benonya pun ramai jgk kwn2 yg burn gitu je...sbb ada hal masing2 kan??so ini adalah perkara yg sgt2 biasa bila kita booking 0 seat AA..............

Ayat pertama masa nak booking..
"papa..jom bwk adik naik flight...kakak pun dah heboh2 nak naik flight lagi......"......................

tetiba encik hubby ckp..
 " cer tgk rate mas brp?"..

ewah..adalah mahal hokay..tp nak naik Mas, lain kali papa blanje lg hokay??.................
so, utk penjimatan yg extra berganda kita haruslah booking AA sajork....walaupun fly utk thn dpn..ekeke...

hahaha...nama penuh, alamat & no.hp terpaksa di spray2 kan.....utk mengelakkan kemungkinan yg tidak diingini...ewah..........hazab sgt, mcm la ko artis...ye dop??haha..

Mcm biasa dah booking off coz la dpt iltinerary ni kan??so..simpan ye adik2....

Emm..destinasi.....ada dua..bln 6/2012 satu dgn bln 9/2012 satu...haha..dgn konfiden je ai membooking tix you......uhuk...destinasi..? biarlah rahsia..hahaha.............begitu...skrg udah pandai berahsia...he...Bila comfirm nak pergi esok baru kita story2 lagi ye...ewah gitu...

Tp kan..cite sal AA ni..ala2 terkujat la skit booking kali ni sbb bila kita comfirm je, dah siap2 tmbh rege utk seat..........klau dulu2 seat tu bila kita pick je baru plus dgn tix, la ni dah siap plus awal2......
tp klau sape2 tak nak booking seat awal2 boleh je skip mcm kita cancel insurance tu...ada paham ka??sape2 yg biasa booking tix AA sure paham kan??kan???Klau tak beli seat, nti2 kemudian bole beli, bole ke kaunter AA ye?..
tp better booking seat awal2 sbb takut ramai yg dah booking dulu abis la ko duk jauh2 dgn laki & anak2 ko..mau??klau tak mau sila beli seat awal2 ye...

ini AA sudah advance...........

Lg best...infant rate sila jgn bermimpi dpt 0 seat ya??rm100 pergi balik........udah la mencari 0 seat jenuh, satu hari ko ngadap web AA pun lum comfirm lg ko dpt 0 seat...haha..percaya?? sila jgn percaya...idak la susah sgt pun, kena rajin la.........klik je la satu2 tarikh...............tp klau dah mmg target nak pergi fri-sun, ha yg tu mmg jenuh.......or cuti sekolah lg jenuh.........ini semua org maklum......

Lg apa mau cerita sal tix ni eh?? udah..abis......tettttttttttttttttttttttttttttt...............

^_^

3 comments:

Fitri Senin said...

sebenarnya byk hidden charges yg kita tak tau

Alida Ali said...

saya pun booked utk thn dpn...tp sbb kelalaian sndiri nampak gayanya blm apa2 tiket tu burn dgn sndiri..sbbnya bookd bln posa waaaa...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)