Thursday, February 11, 2010

:+:waahhh..sukenyeeee...:+:

Sgt suke...sbb.......................ceng...........
Sbb ina baru tau ari ni..........maybe org lain dh tau lame kut..haha..ina je tertggl ketapi..tp nk tetap nk happy gak..haha.............
La ni kan klau kita nk tukar template baru kt blog....................kita boleh keep widgets kita.....wah....................

Sbb b4 ni kan....................klau kita nk tukar template......maksud ina klau tukar dari Layout-->Edit HTML-->Browse template-->UPLOAD.....................ha..dulu bile kite nk upload template baru semua widgets2 kt Page Element akan ilang tau.......Blog List ke....chat box ke..music playlist ke...etc html semua ilang....kene la tepek satu2 blk...........

Tp skrg.....dh leh Keep Widgets tu......nti bile nk upload ada minta samada kita nk keep widgets atau delete...wah...seronoknye..leh keep widgets.....so...x yah la nk tepek satu2 lg kan...
Jdnya...slalu la ina tukar template pas ni... :P ...

Tp...........byk plak tapi..haha..bile dh upload...semua page elements tu akan tunggang langgang.....
tp x pe la....leh arrange blk satu2 kan dari ilang terus..he.........

Biasa ina amik template dari cni..........cun2 jugak..... ---> http://btemplates.com/

.......erks...ni pun nk cite kt blog ke..??hehe..xpe...sy sukeeee.........

10 comments:

Ain said...

ina tau tak nak tukar dari 2 column ke 3 column takpe hilang widget....

kalau tau, share la ngan ain...

teringin nak buat 3 column, tapi risau plak widget hilang...huhuhu...

iNa said...

bole je..
cam ina dulu....3 columns ke 2 columns ni kan...semua widgets ade...
yg penting nti click kt Keeps Widgets tu.. :)

Azmiezas said...

Amboi dah tukar langsir nampak..biru gitu..lawa..

iNa said...

hehe..
ina cpt boring la kak...
mesti nk tukar2...tp dulu leceh skit bile nk tukar sbb widget ilang..la ni dh leh keep widget...sonang betul..hehe...

sweets said...

senang ke ina..
teringin nk tkr louyat camni,
takut pulak ilang bagai...
kekdah buta IT akak ko ni...heh..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aku tak tau pon
kalau try tukar layout mesti tunggang langgang :(

~ iezza ~ said...

Bestnya ada yang macam nie.
Lepas lieza pun boleh la selalu tukar baju.
Tq for the info....

sitie said...

ye la ina..slalu sitie nak edit template asyik x ble...baru2 ni jerk yg ble..tu yg terus tukar...bagus la lepas ni leh la tukar slalu kan..x la bosan tgk benda yg same... face book dah de layout tau

ina mail said...

itu sebabnya ko tengok akak selalu bertukar umah sebab ngan btemplate.com, dia ada keep widget, jadik senang tak payah install balik.

CatlinaFly said...

tahniah ade layout baru :) oh lagi satu cara, kita copy paste semua widget2 tu.. dan tampal balik kat html layout..nanti ade masa sy buat tuto k..